Duyuru

Kapat
Henüz duyuru yok.

Sazan hamurları

Kapat
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Sil
Yeni mesaj

  • Sazan hamurları

    SAZAN HAMURLARI A- BASİT HAMUR

    1. 1 çay bardağı mısır unu
    2. 3 çay bardağı beyaz un
    3. 3 paket vanilya
    4. 1 Yumurta tamamı
    5. 1 çay bardağı kaynamış nane suyu
    6. 1 avuç toz şeker

    YAPILIŞI
    Bunları çiğnenmiş sakız kıvamına gelinceye kadar karıştır ufak toplar haline getirip kullanabilirsin.
    B- PEKMEZLİ PATATES

    Patates haşlandıktan sonra kapalı bir kabın içine pekmezi ve patatesi koyup 1 gün bekletildikten sonra iğneye yem olabilecek büyüklükte kesin sazan bu yemin kokusuna bayılır.
    C- PEKMEZLİ HAMUR YEMİ

    1. Pekmez
    2. 250gr un
    3. 50gr mısır unu
    4. 1 paket vanilya
    5. 5 yumurta sarısı
    6. Yarım çay bardağı şeker
    7. çay bardağı süt

    YAPILIŞI:
    Bu karışımı karıştırıp yoğuruyoruz ( fazla ince veya kalın olmayacak şekilde ) oltaya takmak istediğimiz ebatlar halinde misketler yapıp kaynamakta olan pekmezli suda 3 dakika haşlıyoruz süzgeçle alarak 15 dakika dinlendirip kavanoza koyun.
    D- TENDİRDİYOTLU HAMUR YEMİ

    1. Buğday unu
    2. Mısır unu
    3. Vanilya
    4. Yumurta sarısı
    5. Tuz
    6. Pamuk
    7. Tendirdiyot

    YAPILIŞI:
    Az buğday unu,az mısır unu,az vanilya,yumurta sarısı,az tuz,az pamuk,az tendürtiyot bunları güzelce yoğur misket gibi yap kaynar suda 2 dakika haşlayıp bir süzgeçle alarak gölgede kurumaya bırakın 20 dakika sonra kullanmaya hazırdır.
    E- SEHRİYEDEN YEM YAPILMASI

    Bir paket Şehriyeyi bir kaba koyup kaynamış su ilave edin hamur gibi yoğurun sonra o hamurdan misket büyüklüğünde koparın sonra hepsini yeniden kaynar suya atın ardından bekletmeden soğuk suya atın sudan çıkardıktan sonra mısır unu ve vanilyaya bulayıp kapalı bir kaba koyun ( kurumaması için ) kullanıma hazırdır
    F- BAKLİYATLI YEM

    1. Kuru fasülye
    2. Nohut
    3. Kuru bakla
    4. Bulgur
    5. Pirinç
    6. Mısır
    7. Mercimek
    8. Makarna veya şehriye
    9. Un
    10. Vanilya
    11. İrmik
    12. Yumurta
    13. Az pamuk
      Not : Çeşitleri evdeki bakliyat stoğuna göre artırabilirsiniz.

    YAPILIŞI
    Yukarıdaki kuru bakliyatların hepsinden az miktarda bir tencereye koyup kaynat sonra iyice kaynatılan bu karışımı iyice ezip püre haline getirip büyük bir kaba un,vanilya,irmik, miktara göre 1-2 yumurta ile hamur yap azda pamuk karıştırarak ( dağılmaması için ) ufak misketler haline getirerek kullanın.
    G- ANASONLU MISIR YEMİ

    1. Süt mısırı
    2. Anason yağı
    3. 1 adet küçük kavanoz veya şişe


    YAPILIŞI
    Taze süt mısırını alıp tanelerini hazırladığınız kapalı kaba doldurun anason yağını üzerine döküp kapağını sıkıca kapatıp çalkalayın ve gölge bir yere koyun.Avlağınıza gittiğinizde bu yemi yemlediğiniz bölgede şamandıralı takımda kullanabilirsiniz.


    H- SAZAN YAYI İÇİN YEM HAZIRLAMA

    1. Civciv yemi
    2. Mısır unu
    3. Un
    4. Koku için vanilya
    5. Yumurta.
    6. Anason yağı
    7. Su


    YAPILIŞI
    Bunların hepsini az su ile karıştırın ( hamur kalın kıvamda olmalı ) elde ettiğiniz hamuru yayın içine sıkıştırın yumruk büyüklüğünde bir hamur topu haline getirin yaya bağladığınız iğneleri de hamura saplayın.
    I- KUZU YEMİNDEN SAZAN YAYI İÇİN KÜSPE YAPIMI

    1. 4-5 kg kadar kuzu yemi
    2. 1-2 kg kadar mısır küspesi
    3. 2 kg bildiğimiz buğday unu
    4. Sazan için kullanılan yay


    YAPILIŞI
    Önce kullanacağınız kadar kuzu yemini ıslatıp dağılmasını bekleyin yemler dağılınca bir miktar un ve mısır küspesini karıştırın az miktar su ilave ederek karıştırın ( hamur kalın kıvamda olmalı ) ve yayın içine sıkıştırın.
    J- EKMEK İÇİ

    Ekmek içi kullanmak sazan avında özellikle kara sazanda etkili bir yöntemdir.Ekmek içini iğneye takarken sıkıpğ hamur yapmamak gerekir.
    1. Ekmek içi sıkılmadan çıkarılır
    2. İğneye sadece sap kısımında sıkarak bağlanır
    3. Alt kısmının püsküllü olup su yedikçe püskül haline gelmesi avantaj sağlar..





    Büyük balık küçük balıktan uzun yaşar
    Metabolizması yüksek balık düşük olandan uzun yaşar
    Soğuk sudaki balık sıcak sudakinden uzun yaşar


  • #2
    Ellerine sağlık yemler birbirinden güzel bunlara atlamayacak balık yoktur heralde

    Yorum yap


    • #3
      Güzel bir çalışma olmuş emeğinize sağlık,

      müsadenizle bende bir kaç fikrimi paylaşmak isterim, ben genelde yaylı takım kullanırım ancak yaya bağlı iğne olmaz takımlarımda bu bence önemli bir husus çünkü genelde tatlısuda ilişken bildiğiniz gibi çok oluyor ve iğneli yaylar bu ilişkenlere takıldığı zaman genelde takım kopar ve takım su altında kalır üzerinde de yem olacağı için balığın bu takıma yakalanma ve boşu boşuna ölme durumu söz konusu yani tırıvırının bir değişik versiyonu bence, işte bu yüzden takımın en altına yay koyup bedenede iki köstek ilave ederim yay sadece yemleme görevi görür, şimdiye kadar iyi sonuçlar aldım diyebilirim,

      yemin hazırlanışı ile ilgili olarak da bir ilave yapmak istiyorum ben bu karışımın içine avkaryumda kullandığım protein oranı yüksek dip yemide katıyorum, kokusu oldukça keskindir ancak biraz pahalıdır fakat petshopdan değilde hayvan yemi satan yerlerden tedarik edebilirseniz 500 gr. 10 tl. civarına gelir, ben bunu kullanmaya başladıktan sonra farkını hemen hissettim, her zaman avlandığım yerde hem daha fazla sayıda vuruş aldım hemde balık boyunda büyüme oldu, daha fazla balık dediğim için belki kızan arkadaşlar olacaktır ancak şunu belirteyim tuttuğum balıkları hep geri salarım.

      Unutmadan, bu karışımı balık tutacağınız yerin suyunu kullanarak yapmanızda fayda var.

      Rastgele...

      Yorum yap

      Hazırlanıyor...
      X